U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Comite Bewoners/Bedrijven willen parkeren"

 

Contactpersoon:
Els Willems-Lantinga, steun voorheen van Marijke Cosse(+), gonny van oudenallen e.a.

oktober 2016

Door de hele stad zijn er afspraken die stelselmatig lijken te worden voertreden door het stadsdeelbestuur, opheffen van parkeerplekken terwijl er dezelfde hoeveelheid vergunningen zijn en minder parkeerplekken…

 

Acties

tot en met augustus 2014

 

2013/2014 adviezen geven aan politici en ambtenaren over problemen op gebied van verkeer voor het komend verkiezingsjaar/jaren

==============================

Steunen van bewoners en bedrijven in heel Amsterdam op het gebied van verkeer en vervoer

24 mei 2010

Plots is er een referendum in Westerpark(nu West) over de parkeergarage Marnixbad; terwijl er 400 plaatsen voor centrum inzitten en 400 plaatsen voor West... Dus er tegenaan; we gaan nu politieke partijen er op wijzen en de bewoners uitleggen waarom ze voor moeten zijn.

 

29-6-2009

Waar komt dat stuk vandaan. Het Autoluw maken van Amsterdam, terwijl wij 18.232 parkeervergunningen hebben en slechts 15.394 parkeerplaatsen.... en ons bezoek  5 euro per uur gaat betalen.... dit vraagt om actie!

 

 

Acties 2008

Wielklem uit beeld

Onze grootste wens de ongastvrije wielklem af te schaffen is na veel lobbywerk eindelijk bijna weg; op 1-1-2009 schaft de gemeente Amsterdam de wielklem af. Hulde! 

 

Historie

-Sinds 1990 is het Comite Bewoners/Bedrijven Willen Parkeren bezig met de belangen van Amsterdamse bewoners en bedrijven te behartigen.

-Toen al werd verwacht dat de hele stad een parkeerregime zou krijgen. Na een referendum meende de gemeenteraad dat hieruit bleek dat de Amsterdam geen auto's in eht centrum wilden hebben en of voor hoge parkeertarieven was.

 

Na de gemeenteraadsverkiezingen 2006

-Sinds 2006 is het weer raak. De parkeertarieven stijgen enorm zie www.amsterdam.nl en de bedoeling is dat deze nog hoger worden. Dan echter zullen de mensen parkeren in de andere stadsdelen en die stadsdelen gaan dan weer hun tarieven omhoog doen.

1998-2006

-Slechts door steun van een lokale partij Mokum Mobiel en soms de VVD werd veel 'tegengehouden

-Voorts is parkeergeld een onverwachte bron van inkomsten; per jaar verdient de gemeente extra miljoenen die dus niet aan kleine ondernemers kunnen worden besteed.... Een euro kun je namelijk maar een maal uitgeven.

-Veel te weinig van de parkeergelden zijn besteed aan het bouwen van garages. Jaarlijks worden er plekken weggehaald en nog worden de tarieven verhoogd;schaarste die extra gecreerd wordt.

Het Comite heeft in 2008 haar steun bij de ANWB gezocht.

 

Wordt vervolgd.